Bakterilerin Yararları, Tek hücreli canlılar olan bakterilerin zararları olduğu gibi doğaya ve vücuda saymakla bitmeyecek yararları vardır. Farklı yapı ve şekillerde olan bakteriler birçok hastalığa yol açmalarına rağmen doğada hayatın sürekliliği için birçok yardımları olur. Bakteriler grup halinde yaşayıp ısı, oksijen, sıcaklık gibi nedenlere bağlı olarak çok veya az üreyebilirler.
İnsanlara Faydaları Nelerdir?
Zayıflama ya da sabit kiloda kalmaya yardımcıdırlar. Sindirim sisteminde bulunan bakteriler alınan besinlerin hızlı parçalanıp çabuk sindirilmesine ve yakılmasına yardımcı olurlar. Metabolizmayı hızlandırıp vücutta yağ birikmesini ve kilo alımını önlerler.
Bağırsak bakterilerinin alınan ilaçların etkisini arttırdığı gibi yan etkilerini de azalttığı yönünde çalışmalar hala devam etmektedir.
Alerjilere karşı koruma, enfeksiyonu azaltma, virüslerle savaşma, gırtlak kanserini önleme gibi birçok alanda kullanılan yararlı bakteriler vardır.
Bazı bakteriler vücuttaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olurlar.
Laktoz ve proteinin sindirimini hızlandırırlar.
Kalsiyum emilimini hızlandırır ve kemik erimesini önlemeye yardımcı olurlar.
Doğaya Faydaları Nelerdir?
Bakteriler dışkı, bitkisel atık, hayvan leşleri çöpler gibi atıkların çürüyüp toprağa karışmasına yardımcı olurlar.
Bazı bakteriler toprakta azot kullanımına yardımcı olarak azotu toprağa bağlayarak bitkilerin büyümesine yardımcı olurlar.
Fermantasyon yapıcı olduklarından dolayı, turşu, sirke, şarap gibi ürünlerin olgunlaşmasına yardımcı olurlar.
Lağım atıklarında organik bileşiklerin ayrıştırılması sırasında kullanılırlar.
İlaç sanayisinde antibiyotik yapımında kullanılırlar.
Çok teşekür ederim proje ödevinden 100 aldım çok teşekür ederim . Yağız . 22.10.2018 19:34:47
Yusuf : Kardeşim ben niye alamadım
02.11.2022 17:13:57
Ya yokmu pdf halinde bakterilerin yararları aramaktan canım çıktı yeter be gamze . 08.04.2023 14:31:50
Projem için çok uygun elinize sağlık Cihan ayata . 08.12.2022 19:48:25
Çok teşekkürler inşallah hoca beyenir Barış . 16.04.2022 15:02:38
Fermantasyon yapıcı olduklarından dolayı, turşu, sirke, şarap gibi ürünlerin olgunlaşmasına yardımcı olurlar. maddesi insanlara olan yararları bölümünde olması gerekmiyor mu? yavuz selim akman . 19.03.2021 15:04:52
Ben madde halinde istemiştim hiç bir yerdede bulamıyorum Zeynep . 23.10.2018 15:52:11
Çok yararlı, her sitede olmayan bilgiler var 🖒 Selin Yılmaz . 01.05.2018
çok teşekkürler inşallah hoca beğenir amin - yaren . 12.03.2018
inşallah hoca beğenir çok teşekkürler Yusuf . 03.01.2018
Saolun hoca beğenir ins Ahmet . 02.01.2018
Cansu gercekten guzel Ubeydullah . 29.11.2017
çok iyiydi hoca inş beğenır tşk ederim cansu . 12.03.2017
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024